Відзначення Всесвітнього дня інформації

27 листопада, п’ятниця Всесвітній день інформації

19 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН заснувала Всесвітній день інформації щодо розвитку (World Development Information Day), відповідно до резолюції A/RES/3038 (XXVII). Його мета – привернути увагу світової спільноти до проблем розвитку та необхідності зміцнення міжнародного співробітництва для їх розв'язання.

Асамблея також постановила, що дата цього дня має збігатися з Міжнародним днем Організації Об'єднаних Націй – 24 жовтня, який одночасно є датою прийняття в 1970 році Міжнародної стратегії розвитку на друге Десятиліття розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Генеральна Асамблея висловила переконання, що поліпшення поширення інформації й мобілізація суспільної думки, передусім серед молоді, стане важливим фактором для кращого усвідомлення проблем розвитку і сприятиме активізації міжнародного співробітництва в цілях розвитку.

Інформація завжди відігравала в житті людства надзвичайно важливу роль. Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми усілякими способами: усним, письмовим, візуальним та іншими. Із середини 20 століття роль інформації внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки незмірно зросла. Світовою тенденцією став перехід на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв'язку.

Вчені та фахівці, громадські та державні діячі, які сприяють розвитку і прогнозуванню проблем інформаційних технологій, а також процесів у різних галузях знаходяться в постійному пошуку рішень, що стосуються інформаційної складової нашого суспільного та соціального життя. Інформаційне навантаження в сучасному співтоваристві досить потужне і всі спроби його оптимізації активно сприяють раціональному використанню цього інформаційного потоку. Звичайно ж, ще не існує стійких універсальних рішень, однак в умовах глобалізації всіх міжнародних процесів, практика показує, що мудре, максимально зважене ставлення, колегіальність та відповідальність у розробці інформаційних технологій, висока моральність і шанування духовного світогляду людини позитивно сприяє поширенню необхідної і нової інформації, зміцнюючи спокій і поінформованність нашого суспільства, сприяє сучасній динаміці прогресу і розвитку всього світового співтовариства.

З метою створення умов для підвищення мотивації вивчення шкільного предмета інформатика, сприянню розвитку інформаційної культури учасників квесту, розвитку їх логічного мислення, пам’яті, уважності, здатності до взаємодії та творчих здібностей, швидкості реакції в неординарних ситуаціях, виховання волі до перемоги та поваги до суперника; колективної творчої активності та формування вмінь працювати в команді, в нашій школі на честь відзначення цього дня, серед учнів 5 – 9 класів, був проведений ІНФОРМАЦІЙНИЙ КВЕСТ

Учасникам були запропоновані різнопланові завдання, що мотивували дітей до розвитку навчально-пізнавальної активності, пошукової діяльності, виявлень міжпредметних зв’язків між інформатикою та іншими шкільними предметами та оволодіння сучасними цифровими технологіями. ІнфоКвест пройшов під гаслами: «Мудрим ніхто не вродився, а навчився»

Минають дні, минають роки,

Прогрес крокує повсякчас,

І вже новиночки науки

Прийшли до школи і до нас.

І кожному – як би пізнать

Світр, що несе в собі таїни,

Твій розум прагне розгадать.

Тож не барімося, до діла

І зараз свято проведем,

Та інформатиків умілих

Сьогодні тут ми віднайдем!

Підсумки заходу:

Найактивніший клас школи:

1 місце – 6 клас

2 місце – 7 клас

3 місце – 9 клас

4 місце – 8

5 місце – 5 клас

Найактивніші і найрезультативніші учні Квесту:

/Files/images/IMG_20201127_123422.jpg /Files/images/IMG_20201127_090711.jpg

6 клас: І місце– Клим Діана

ІІ місце - Бігун Юлія і Копусь Ольга

ІІІ місце - Мілько Назар, Драгульов Андрій, Глушко Богдан, Мельник Дмитро і Кабакчей Олександр

7 клас: І місце - Павлова Олександра

ІІ місце - Удовиченко Дар’я, Сідунова Юлія

ІІІ місце – Барда Богдан, Ляшковят Станіслав, Барда Артем

9 клас: І місце – Галісевич Юлія, Андрійчик Дар’я

ІІ місце – Антіпова Наталія, Бойченко Олег

ІІІ місце –Глуховський Андрій

8 клас: - Шаломький Олекій 5 клас: - Ляхвацька Анна

Радо вітаємо пе5реможців і всіх учасників ІнфоКвесту! Ми ще раз переконалися, що інформатика – дивовижна наука, а ті хто її вивчає і вміє працювати з комп’ютером – особлива категорія людей. У народі часто кажуть –

Що посієш – те й пожнеш. Лиш озброївшись знаннями, впевнено вперед підеш!

Зустріч і підсумки Квесту свідчать про те, що інформатику варто вивчати, як хлопцям, так і дівчатам. Адже комп’ютер проник майже у всі сфери життя кожної людини!

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.